Indian history Bits

41.The Jallianwala Bagh massacre took place in which year?

Ans:1919

42.Who led the Dandi Salt March in 1930?

Ans:Mahatma Gandhi

43.Who was the first woman President of the Indian National Congress?

Ans:Annie Besant

44.The First War of Independence (Sepoy Mutiny) took place in which year?

Ans:1857

45.Who built the Taj Mahal?

Ans:Shah Jahan

46.Emperor Ashoka belonged to which dynasty?

Ans:Maurya dynasty

47.Who wrote the Arthashastra?

Ans:Chanakya (Kautilya)

48.The Quit India Movement was launched in which year?

Ans:1942

49.Who was the last Mughal Emperor of India?

Ans:Bahadur Shah Zafar

50.Which Governor-General introduced the Doctrine of Lapse?

Ans:Lord Dalhousie