81.Which is the first multipurpose river valley project of independent India?
Ans:Bhakhra Nangal Project
82.Which is the largest cement producing states in India?
Ans:Andhra Pradesh
83.Which of the following steel plants is not owned by Steel Authority of India Ltd?
Ans:Vizag Steel
84.Biological diversity convention was adopted in the year
Ans:1992
85.Which planet takes maximum time for one revolution?
Ans:Jupiter
86.Volcanic Mountains St.Helen is located in
Ans:USA
87.Who is the 158th member of WTO?
Ans:Laos
88.who among the following is a famous Cricket player and represents his country in international matches?
Ans:Kane Williamson
89.Which of the following is not a name of a newspaper published in India?
Ans:South Zone
90.Which of the following cities in India is known as Electronic city of India?
Ans:Bengaluru
91.Which of the following awards is given by the Govt. of India?
Ans:Rajiv Gandhi Khel Ratna Award
92.Which of the following terms is not used in the field of Biology
Ans:GST
93.Which of the following places in India is famous for its woolen carpets?
Ans:Bhadohi
94.The second Green Revolution planned for North- Eastern States is based on Production of which of the following crops?
Ans:paddy
95.Which of the following schemes was launched by the Govt. of India for School children?
Ans:Mid Day Meal
96.Which of the following countries has signed a 'Non-Aggression Pact' with Sudan?
Ans:South Sudan
97.General Clients of various banks in India can make a complaint to which of the following offices, on the issues related to deficiency in services which do not get resolved at banks' level
Ans:Ombudsman
98.The sensitive index of National Stock Exchange of India is popularly known as
Ans:SENSEX
99.What does the letter S denote in the abbreviation 'SEBI' which is the name of a regulator in financial sector in India?
Ans:Securities
100.A tax levied on the values that are added to goods and services by the producers at various stages of production and distribution is called_____
Ans:Value Added Tax