General awareness Bits

361.The Laser is a beam of radiations which are

Ans:Coherent and monochromatic

362.Centigrade and Fahrenhelt temperatures are the same at

Ans:-40°

363.An example of heterocyclic compound is

Ans:Furan

364.In electro-refining, the pure metal is deposited on

Ans:Cathode

365.The deciduous trees will

Ans:Shed their leaves every year

366.Identify the DBMS among the following

Ans:PL/SQL

367.The database in which records are organised in a tree-like structure is

Ans:Hierarchical database

368.Natural rubber is a polymer of

Ans:Isoprene

369.The endangered species are listed in what color data book?

Ans:Red

370.Which country won the maximum number of medals in the Asian Athletic Championships held in Pune recently?

Ans:China

371.which country will host the next world Cup Football in 2014?

Ans:Brazil

372.Who is the author of the book "The State of the Nation"?

Ans:Fall S. nariman

373.Which union Territory in India has four districts but none of its districts has a common boundary with its other districts?

Ans:Puducherry

374.The Ketbul Lamjao, the only floating national Park in the world is in

Ans:Manipur

375.Production of a commodity mostly through the natural process is an activity of

Ans:primary Sector

376.The law of demand is based on

Ans:consumer's preference

377.Who said "Rama Rajya through Grama Rajya"?

Ans:Mahatma Gandhi

378.Where do we find the ideals of Indian democracy in the Constitution?

Ans:The Preamble

379.Comptroller and Auditor General of India is appointed by the

Ans:President

380.Which Article of the Indian Constitution directs the State Governments to organize Village Panchayats?

Ans:Article 40