Logical reasoning Bits

61.3 : 27 :: 4 : ?

Ans:64

62.5 : 25 :: 7 : ?

Ans:49

63.2 : 8 :: 3 : ?

Ans:27

64.12 : 144 :: 13 : ?

Ans:169

65.1 : 1 :: 2 : ? (cubes)

Ans:8

66.7 : 49 :: 9 : ?

Ans:81

67.10 : 100 :: 11 : ?

Ans:121

68.All cats are animals. All animals are living things. So all cats are?

Ans:Living things

69.All roses are flowers. Some flowers fade quickly. Can we conclude that all roses fade quickly?

Ans:No

70.If all A are B and all B are C, then all A are?

Ans:C

71.Some pens are pencils. All pencils are erasers. So some pens are?

Ans:Erasers

72.No man is a machine. All robots are machines. So no man is a?

Ans:Robot

73.All students passed the exam. Ram is a student. So Ram?

Ans:Passed

74.If the 1st of a month is Monday, what day is the 8th?

Ans:Monday

75.If today is Wednesday, what day will it be after 2 days?

Ans:Friday

76.In a row of 10 people, A is 4th from the left. What is his position from the right?

Ans:7th

77.In a row of 20 people, B is 8th from the left. What is his position from the right?

Ans:13th

78.P is taller than Q but shorter than R. Who is the tallest?

Ans:R

79.If A > B > C > D in height, who is the shortest?

Ans:D

80.In a class of 30, a boy ranks 12th from the top. What is his rank from the bottom?

Ans:19th