Logical reasoning Bits

41.A is B's mother and C's daughter. What is C to B?

Ans:Grandmother

42.A man walks 5 km North, then turns right and walks 5 km. Which direction is he facing now?

Ans:East

43.A man walking South turns to his left. Which direction is he facing now?

Ans:East

44.If you face North and turn 90° clockwise, which direction do you face?

Ans:East

45.If you face East and turn 180°, which direction do you face?

Ans:West

46.A man walks 3 km East then 4 km North. In which direction is he from the start?

Ans:North-East

47.The Sun rises in which direction?

Ans:East

48.A man walking North turns to his left. Which direction is he facing now?

Ans:West

49.A person walking West turns to his right. Which direction is he facing now?

Ans:North

50.Odd one out: Apple, Banana, Carrot, Mango.

Ans:Carrot

51.Odd one out: Rose, Lotus, Lily, Mango.

Ans:Mango

52.Odd one out: Dog, Cat, Lion, Cow.

Ans:Lion

53.Odd one out: 2, 3, 5, 9.

Ans:9

54.Odd one out: Square, Circle, Triangle, Rectangle.

Ans:Circle

55.Odd one out: Copper, Iron, Gold, Rubber.

Ans:Rubber

56.Odd one out: Delhi, Mumbai, Chennai, Nepal.

Ans:Nepal

57.Odd one out: January, March, June, July.

Ans:June

58.Odd one out: 4, 16, 36, 50.

Ans:50

59.Odd one out: Guitar, Violin, Flute, Sitar.

Ans:Flute

60.6 : 36 :: 8 : ?

Ans:64