English language Bits

21.Opposite word for 'Spoils'

Ans:Recovers

22.Opposite word for 'Unnecessary'

Ans:Essential

23.Opposite word for 'Gruff'

Ans:Friendly

24.Opposite word for 'Outrageous'

Ans:Commendable

25.Opposite word for 'Awake'

Ans:Asleep

26.Similar meaning word for 'Extricated'

Ans:Extracted

27.Similar meaning word for 'Circumscribes'

Ans:Confines

28.Similar meaning word for 'Raised'

Ans:Collected

29.Opposite word for 'Inflated'

Ans:Shrunken

30.Opposite word for 'Lax'

Ans:Strict

31.Choose the synonym of "Benevolent".

Ans:Kind / Generous

32.Choose the antonym of "Frugal".

Ans:Extravagant / Wasteful

33.One word substitution: A person who can speak many languages.

Ans:Polyglot

34.What does the idiom "to bite the bullet" mean?

Ans:To face a difficult or unpleasant situation bravely

35.Fill in the blank: He is senior ___ me by two years.

Ans:to (He is senior to me)

36.What is the plural of "Crisis"?

Ans:Crises

37.Choose the correctly spelt word: Accommodate / Accomodate / Acommodate.

Ans:Accommodate

38.One word substitution: A government run by officials.

Ans:Bureaucracy

39.Synonym of "Abandon".

Ans:Desert / Forsake

40.Synonym of "Brief".

Ans:Short / Concise