321.The highest mountain peak in Penninsular India is
Ans:Anaimudi
322.Breaking down of rock in situ is known as
Ans:Degradation
323.The Market Regulation system was introduced by
Ans:Ala-ud-din khilji
324.For the annexation of which Indian Kingdom, the "Doctrine of Lapse" was not followed?
Ans:Punjab
325.The plant that behaves as a root parasite is
Ans:cuscuta
326.Which of the following does not act both as an exocrine gland and as an endocrine glkand
Ans:Pitutary
327.The Coast of Norway is an example of
Ans:Fiord Coast
328.Name the tiny pores present on the surface of leaves in plants.
Ans:Stomata
329.Rinderpest disease of Cattle is caused by
Ans:Virus
330.Who produced the concept of stored program "?
Ans:John Von Neumann
331.In a filament type light bulb most of the electric power consumed appears as
Ans:infra-red rays
332.The non-metal found in the liquid state is
Ans:bromine
333.Ionisation energy of nitrogen is greater than that of oxygen because nitrogen has
Ans:Stable half filled 2p sub level
334.Sulphuric acid is
Ans:Dibasic
335.A type of internet account, in which the computer is not connected directly to the net.
Ans:TCP/IP Account
336.The gas used to extinguish fire is
Ans:Carbon monoxide
337.In which event in the Asian Athletic Championships, 2013 Vikas Gowda won a gold medal
Ans:Discus throw
338.Which one of the following annual cultural events is not held in Madhya Pradesh?
Ans:Marwar Festival
339.Who is the Union Minister of Petroleum and Natural Gas?
Ans:M. Veerappa Moily
340.kisan Diwas(Farmer's Day) is observed on the
Ans:23rd December