Mental ability Bits

61.How many times do the hands of a clock overlap in 12 hours?

Ans:11

62.How many degrees does the hour hand move in one hour?

Ans:30 degrees

63.At 12:00, what is the angle between the hands of a clock?

Ans:0 degrees

64.If North becomes East (90° clockwise), then South becomes?

Ans:West

65.Facing East, if you turn to face your back, which direction do you face?

Ans:West

66.At sunrise, shadows fall in which direction?

Ans:West

67.A boy runs 4 m North then 3 m East. In which general direction is he from the start?

Ans:North-East

68.If you walk towards the setting sun, in which direction are you walking?

Ans:West

69.My mother's mother is my?

Ans:Grandmother

70.My father's brother is my?

Ans:Paternal uncle

71.My uncle's son is my?

Ans:Cousin

72.My wife's father is my?

Ans:Father-in-law

73.My brother's son is my?

Ans:Nephew

74.In a row of 15 children, a boy is 6th from the left. What is his position from the right?

Ans:10th

75.If A is 3rd and B is 7th in a queue, how many people are between them?

Ans:3

76.A girl ranks 5th from the top and 5th from the bottom in a class. How many students are there?

Ans:9

77.In a row of 12 people, a person is 4th from the right. What is his position from the left?

Ans:9th

78.Five boys stand in a row. If Ravi is exactly in the middle, what is his position?

Ans:3rd

79.A father is 3 times as old as his son. If the son is 10, how old is the father?

Ans:30

80.The sum of two numbers is 20 and their difference is 4. What is the larger number?

Ans:12