141.The Chadha Cup is related to which game?
Ans:Badminton
142.What is the chemical formula of Acetic acid ?
Ans:CH3COOH
143.Which lens is used to correct near-sightedness ?
Ans:Concave lens
144.When was the French East India Company set up?
Ans:1664
145.Who is the founder of Space-X ?
Ans:Elon Musk
146.In the game of chess, which animal does a rook represent?
Ans:Elephant
147.Who is popularly known as 'Waterman of India' ?
Ans:Dr. Rajendra Singh
148.What is the capital of India ?
Ans:New Delhi
149.What is the national flower of India ?
Ans:Lotus
150.What is the national anthem of India ?
Ans:Jana Gana Mana
151.What is the longest river of India ?
Ans:Ganges
152.What is the name of the desert in India ?
Ans:Thar Desert
153.What is the fastest land animal ?
Ans:Cheetah
154.What is the name of the planet closest to the sun ?
Ans:Mercury
155.What is the name of the hardest natural substance on earth ?
Ans:Diamond
156.What is the name of the gas that plant need for photosynthesis ?
Ans:Carbon dioxide
157.Who invented the telephone ?
Ans:Alexander Graham Bell
158.What is the name of the chemical symbol for gold ?
Ans:Au
159.What is the chemical formula for water ?
Ans:H2O
160.Who developed the theory of relativity ?
Ans:Albert Einstein