21.Which is the oldest Veda ?
Ans:Rigveda
22.Who is the prime minister of india?
Ans:Narendra Modi
23.'Barren Island' which is the only active Volcano in India is situated in which part of India?
Ans:Andaman-Nicobar
24.American Presidential Elections are held at, every_____years
Ans:4
25.who is the First Women appointed recently as the Director General of the sashastra seema Bal (SSB)?
Ans:Archana Ramasundaram
26.Who is the President of cuba at present?
Ans:Raul castro
27.What is the present name of the BRICS Development Bank?
Ans:New Development Bank
28.Which film was selected as the Best Picture in the 87th Academy(Oscar) Awards for the year 2014?
Ans:Birdman
29.The Nuclear Security Summit, 2016 was held at
Ans:Washington DC
30.What is "BHIM"/
Ans:It is a re-branded version of UPI and USSD
31.Suvidha(e) prepaid card has been launched by
Ans:UCO Bank
32.An International conference for deliberating on the Israel-palestine dispute was held in which of the following city in the month of January, 2017
Ans:Paris
33.The 104th Indian Science Congress was held at
Ans:Tirupati
34.Jallikattu, a traditional sport was in the news in January, 2017. It has its roots in the state of
Ans:Tamilnadu
35.The world's largest Charkha or spinning wheel was unveiled recently at which place?
Ans:Indira Gandhi International Airport
36.Sardar Sarovar dam is in the state of
Ans:Gujarat
37.Which state is major producer of gold
Ans:Karnataka
38.One of the most prominent food crops highly produced in India during 2011-12 was
Ans:Paddy
39.Kaziranga wildlife reserve is in
Ans:Asom
40.Lakhnavaram Project is located in the following district of Telangana state?
Ans:Acharya Jayashankar Bhupalpally