241.Which planet takes maximum time for one revolution ?
Ans:Mars
242.Which is the largest cement producing state in India?
Ans:Andhra Pradesh
243.Dandi March is associated with .....
Ans:Civil Disobedience Movement
244.Who was the last governor general of India?
Ans:Chakrabarty Rajagopalachari
245.Which mineral is known as 'Black Gold' ?
Ans:Coal
246.Which is the period of rapid growth of India's population ?
Ans:1951–1981
247.Which is the oldest Veda ?
Ans:Rigveda
248.Who is the prime minister of india?
Ans:Narendra Modi
249.'Barren Island' which is the only active Volcano in India is situated in which part of India?
Ans:Andaman-Nicobar
250.American Presidential Elections are held at, every_____years
Ans:4
251.who is the First Women appointed recently as the Director General of the sashastra seema Bal (SSB)?
Ans:Archana Ramasundaram
252.Who is the President of cuba at present?
Ans:Raul castro
253.What is the present name of the BRICS Development Bank?
Ans:New Development Bank
254.Which film was selected as the Best Picture in the 87th Academy(Oscar) Awards for the year 2014?
Ans:Birdman
255.The Nuclear Security Summit, 2016 was held at
Ans:Washington DC
256.What is "BHIM"/
Ans:It is a re-branded version of UPI and USSD
257.Suvidha(e) prepaid card has been launched by
Ans:UCO Bank
258.An International conference for deliberating on the Israel-palestine dispute was held in which of the following city in the month of January, 2017
Ans:Paris
259.The 104th Indian Science Congress was held at
Ans:Tirupati
260.Jallikattu, a traditional sport was in the news in January, 2017. It has its roots in the state of
Ans:Tamilnadu