Banks - English Language

1.One word substitution: A government run by officials.

Ans:Bureaucracy

2.Choose the correctly spelt word: Accommodate / Accomodate / Acommodate.

Ans:Accommodate

3.What is the plural of "Crisis"?

Ans:Crises

4.Fill in the blank: He is senior ___ me by two years.

Ans:to (He is senior to me)

5.What does the idiom "to bite the bullet" mean?

Ans:To face a difficult or unpleasant situation bravely

6.One word substitution: A person who can speak many languages.

Ans:Polyglot

7.Choose the antonym of "Frugal".

Ans:Extravagant / Wasteful

8.Choose the synonym of "Benevolent".

Ans:Kind / Generous

9.Opposite word for 'Lax'

Ans:Strict

10.Opposite word for 'Inflated'

Ans:Shrunken

11.Similar meaning word for 'Raised'

Ans:Collected

12.Similar meaning word for 'Circumscribes'

Ans:Confines

13.Similar meaning word for 'Extricated'

Ans:Extracted

14.Opposite word for 'Awake'

Ans:Asleep

15.Opposite word for 'Outrageous'

Ans:Commendable

16.Opposite word for 'Gruff'

Ans:Friendly

17.Opposite word for 'Unnecessary'

Ans:Essential

18.Opposite word for 'Spoils'

Ans:Recovers

19.Similar meaning word for 'Sign'

Ans:Indication

20.Similar meaning word for 'Expense'

Ans:Cost

21.Similar meaning word for 'Matter'

Ans:Problem

22.Same meaning word for 'Farthest'

Ans:Extreme

23.Same meaning word for 'Scene'

Ans:Picture